Od Ziarna do Szklanki: Rewolucyjne Systemy Słodowania KASPAR SCHULZ

26 lipca 2024

Opublikowano w Wszystkie

Słód jest duszą piwa. KASPAR SCHULZ to nie tylko najstarsza na świecie fabryka sprzętu browarniczego, ale także od niepamiętnych czasów dostawca pełnego zakresu usług dla słodowni. Warzenie piwa i słodowanie mogą znów iść ręka w rękę, ponieważ teraz umożliwiają to doskonałe rozwiązania techniczne.

Regionalne piwa rozwijają się dzięki regionalnym koncepcjom – a teraz dotyczy to również surowców. Wraz z ponownym przetwarzaniem przez słodowników lokalnych zbóż i produkcją ogromnej różnorodności słodów o regionalnym charakterze, filozofia „od ziarna do szklanki” staje się coraz ważniejsza.

System słodowania KASPAR SCHULZ łączy tradycję i innowację na najwyższym poziomie. Inteligentny system zapewnia liczne korzyści dla wszystkich branż przetwórstwa słodu poszukujących niestandardowych rozwiązań.

Właściwości

  • Odpowiednia jednostka dla firm każdej wielkości: 2; 5; 10 i 25 ton jęczmienia na partię
  • Łatwa rozbudowa systemu o dodatkowe bębny do kiełkowania i suszenia przy użyciu istniejących komponentów (technologia namaczania, ogrzewania i wentylacji, wymiennik ciepła z rur szklanych, automatyzacja)
  • Elastyczne rozmiary partii wynoszące 25–100% całkowitej wydajności
  • Wysoki poziom automatyzacji zmniejsza obciążenie pracą
  • Łatwa rewizja i wprowadzanie receptur bez konieczności posiadania umiejętności programowania
  • Przetwarzanie alternatywnych ziaren w celu uzyskania maksymalnej różnorodności produktów
  • Temperatury do 130°C w zamkniętym systemie mogą być wykorzystywane do produkcji szerokiej gamy odmian słodu.
  • Nieskazitelne warunki higieniczne zgodne z najsurowszymi normami przemysłu spożywczego
  • Unikalny wygląd i design