Od samego początku targi Brau Beviale w listopadzie były punktem kulminacyjnym roku dla firmy rodzinnej i najstarszej fabryki maszyn browarniczych na świecie KASPAR SCHULZ. Rok najbardziej szczęśliwy. Zdrowie naszych pracowników i potencjalnych odwiedzających stoisko jest dla nas priorytetem i naszym obowiązkiem jest nie narażać ich na niepotrzebne ryzyko. Dlatego z ciężkim sercem zdecydowaliśmy się nie […]
09W Hrubieszowo uruchomiono nowoczesny browar Kaspar Schultz o potencjale produkcyjnym ponad 5 mln litrów piwa rocznie. Inwestorem jest spółka Pryzmat, właściciel Browaru Sulewski. W czerwcu browar rozpoczął produkcję trzech rodzajów piwa: lager, pils i dunkel.
W Krakowie działa już nowy Browar AGH, poniżej galeria zdjęć z nowego browaru:
W Świnoujściu został uruchomiony Browar Dobosz w Hotelu Hamilton. Browar ten jako pierwszy w Europie posiada blok browarniczy o objętości 20 hektolitrów w unikalnej konfiguracji. Składa się on z kotła warzelnego, kadzi filtracyjnej, garu warzelnego z bojlerem zewnętrznym, z podbudową Whirlpool oraz pojemnikiem na środki czyszczące.
„Niesamowite, że naprawdę robicie wszystko sami” to jedno ze zdań, które najczęściej słyszymy od naszych gości po zwiedzaniu hal produkcyjnych. To, co w przeszłości uważano za coś oczywistego, już dawno przestało być standardem. Niższe koszty produkcji, mniej rygorystyczne wymagania i niskie płace powodują, że wiele firm wytwarza duże części swoich produktów za granicą.