Wyróżnienie w konkursie innowacyjnym TOP 100

Opublikowane przez Kaspar Schulz / Brak komentarzy

13 lipca 2019

Opublikowano w Wszystkie

Firma KASPAR SCHULZ Brauereimaschinenfabrik & Apparatebauanstalt GmbH z Bamberga wzięła udział w 26. edycji konkursu innowacyjnego TOP 100 i znalazła się wśród najlepszych przedsiębiotstw.

Firma została wybrana przez mentora konkursu, Ranga Yogeshwar, 28 czerwca i dyrektor naukowego porównań, prof. dr. Nikolaus Franke i nagrodzona w Hali Stulecia we Frankfurcie. Konkurs TOP 100 jest oparty na naukowej systematyce i ocenia zarządzanie innowacjami średnich przedsiębiorstw. Niezależny proces wyboru przekonał firmę do około 200 pracowników z jego sukcesem innowacji.

Po raz drugi od 2016 roku KASPAR SCHULZ znalazł się w elicie innowacyjnych firm. Mająca siedzibę w tradycyjnym Bierstadt Bamberg, KASPAR SCHULZ jest najstarszą fabryką maszyn browarniczych na świecie od lat znajdując się na ścieżce wzrostu. Firma założona w 1677 roku prowadzi działalność międzynarodową. Jednocześnie jest liderem technologicznym. Firma wiodąca  na liście TOP 100, została nagrodzona po raz drugi. Dyrektor zarządzający Johannes Schulz-Hess w ciągu ostatnich trzech lat zapalał  fajerwerki innowacji. Przykładem tego jest „X-Loop”, proces wymiany ciepła który pozwala w browarach oszczędzać energię. Ciepło bulionu za pomocą nowych płytowych wymienników ciepła przekazany do następnego naparu.

Inne innowacje otwierają zupełnie nowe obszary działalności: na przykład „System słodowania SCHULZ” jest rozwijany przez popyt na średniej wielkości zakłady słodownicze na całym świecie. W najlepszym innowatorze systemy te zwiększają integrację pionową. Dotyczy to również nowego opracowanego i teraz bardziej samodzielnego system filtrów, straty piwa są zmniejszone o 90 procent  i dostępne w różnych rozmiarach. Podbijają także nowe rynki innowacyjną technologią czyszczenia: w pełni automatyczna mobilna stacja czyszcząca „CIP mobile” jest interesująca nie tylko dla browarów, ale także dla mleczarni i cukrowni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *