Wszystkie

Rozruch browaru w Kościerzynie

Opublikowane przez Kaspar Schulz / Brak komentarzy

16 października 2017

Opublikowano w Browary rzemieślnicze, Wszystkie

Dziś rozpoczął się rozruch nowego browaru rzemieślniczego w Kościerzynie. Jest to kompletny, średniej wielkości browar o wybiciu warzelni 50 hl. Browar będzie posiadał 4-naczyniową warzelnię, kadzie filtracyjne, kocioł warzelny, wirówki i system ekonomicznego gotowania SchoKo 2.0.

Warzelnia będzie podgrzewana parą wodną. Jest to najnowocześniejsza technologia warzenia, o wyjątkowo niskim wydatku energetycznym.
Dodatkowym wyposażeniem warzelni są kadzie fermentacyjne, leżakownia, cylindryczne zbiorniki, stacje filtracji /ziemię okrzemkową/ i zbiorniki ciśnieniowe.
Systemy są kontrolowane przez w pełni zautomatyzowany system (Siemens S7, Braumatik).
Zimna część browaru składa się z 16 cylindrycznych zbiorników kombinowanych i 4 zbiorników ciśnieniowych; wszystkie są chłodzone i izolowane ściśle spawanymi okładzinami izolacyjnymi. Chłodzenie odbywa się za pomocą wody glikolowej, regulacją temperatury zajmuje się system automatycznego sterowania.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *