Pierwszy w Polsce i Europie browar w nowej technologi

Opublikowane przez Kaspar Schulz / Brak komentarzy

18 czerwca 2016

Opublikowano w Wszystkie

Rozpoczynamy montaż pierwszego w Polsce i Europie browaru stworzonego w nowej technologi. Będzie to kompletny, średniej wielkości browar o wybiciu warzelni 50 hl. Browar będzie posiadał 5-naczyniową warzelnię, kadzie filtracyjne, kocioł warzelny, wirówki i system ekonomicznego gotowania SchoKo 2.0. Ponadto Kaspar Schulz rozszerzy system o kadzie fermentacyjne, leżakownię, cylindryczne zbiorniki unitanki o pojemnosci 50 hl, 100hl i 200 hl, stacje filtracji /ziemię okrzemkową/ i zbiorniki ciśnieniowe.
Browar w pierwszym etapie jest przygotowany do produkcji 40.000 hl piwa rocznie. Docelowo browar bedzie miał możliwości produkcyjne do 180 000 hl. Uruchomienie browaru jest planowane na jesień br.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *