Pierwsze seminarium dla małych i średnich browarów w Polsce

Opublikowane przez Kaspar Schulz / Brak komentarzy

23 sierpnia 2019

Opublikowano w Wszystkie

23

Pierwsze seminarium dla małych i średnich browarów w Polsce pod patronatem fabryki maszyn i urządzeń browarniczych Kaspar Schulz GmbH z Bamberg.

Seminarium przeznaczone dla osób zainteresowanych współpracą oraz dotychczasowych klientów.

UWAGA: Ze względu na montaże 4 browarów które będą się odbywały w najbliższym czasie w Polsce, seminarium odbędzie się w innym terminie – na przełomie lutego i marca 2020. 

Data : 18-19.10.2019 r.
Lokalizacja:  Browar Wiatr, ul. Dąbska 49, 99-210 Uniejów
Język seminarium: angielski lub polski
Koszt uczestnictwa: 500 PLN

Program seminarium:

Piątek 18.10.2019:

15.00 Przyjazd Prelegentów

17.00 Rozpoczęcie imprezy

  • Powitanie przez kierownika sprzedaży – inż. dypl. Dieter Pollok Kaspar Schulz (angielski)
  • Powitanie przez Mariana Łukaszczyka – przedstawiciela firmy Kaspar Schulz w Polsce (polski)
  • Powitanie przez rodzinę Fam – właścicieli Browaru Wiatr (polski)

17:30 Wizyta w Browarze Wiatr z z mistrzem piwowarskim Mariuszem Dalkiem i Wolfgang Brehm z działu sprzedaży Kaspar Schulz na Polskę (polski i angielski)

18.30 Prezentacja koncepcji Browaru/Restauracji i Hotelu przez właścicieli Browaru Wiatr (polski)

19.00 Kolacja i wieczór browarniczy z degustacją piwa z Browaru Wiatr (koszty są wliczone w cenę seminarium)

Sobota, 19.10.2019:

09:00 Prezentacja firmy Kaspar Schulz przez pana Dieter Pollok (angielski). Aktualności od Kaspar Schulz Schulz:

  • Rakieta Schulza do mielenia na zimno,
  • System filtracji Schulz bez ziemi okrzemkowej,
  • Mobilny system CIP do zbiornika,
  • Optimaischer do delikatnego zacierania,
  • Zarządzanie lauteringiem dla bardziej efektywnego klarowania – zwłaszcza dla piw mocnych,
  • Zbiorników kontroli temperatury przez automat S7,
  • Zalety nowego systemu automatyki S7 1500.

09:45 Prezentacja nowego działu obsługi w Kaspar Schulz przez pana Christian Pfeiffer (angielski)

  • Prezentacja Akademii ABC Kultury Piwa

10.15 Przerwa kawowa

10:45 Fa Weyermann, Prelegent: Teamleader International Customer Consultants Weyermann Specialty Malts Axel Jany, Temat: Craft Beer Brewing with Weyermann® Specialty Malts – how to create creative craft beers (angielski)

11:30 Fa Habla Chemie GmbH,  Mówca: Martin Neubert, Temat: Będzie podany w późniejszym terminie (angielski)

12:00 Obiad (koszty są wliczone w cenę seminarium)

13:30 Fa Kaspar Schulz, Prelegent: Mistrz piwowar Jan Ole Schneidereit, Temat: Wysokiej jakości technologia napełniania w małych browarach, krótkoterminowe ogrzewanie piwa, długi okres trwałości w butelce przy prawie niezmienionym smaku (angielski)

14:15 Fa Grünbeck,  Prelegent: Krzysztof Łapinkiewicz, Temat: Wpływ wody na jakość piwa (polski)

15:00 Przerwa kawowa

15:45 Raport terenowy założyciela browaru w Polsce: Prelegent: Będzie podany w późniejszym terminie, Temat:Będzie podany w późniejszym terminie (polski)

16.30 Zakończenie imprezy

Informacje dodatkowe:

Cena zawiera: wyżywienie (obiad, kolacja, napoje bezalkoholowe, serwis kawowy, przekąski), koszt noclegu nie jest wliczony w cenę
Wpłata na konto bankowe: 89 8309 0000 0079 4978 3000 0010 (w tytule przelewu koniecznie proszę wpisać: Seminarium)

Lista dostępnych hoteli (ceny ze śniadaniami, rezerwacja we własnym zakresie):

Hotel Browar Wiatr ***
cena od: 217 PLN
rezerwacja mailowa: konferencje@browarwiatr.pl

Hotel Uniejów EcoActive & Spa ****
cena od: 267 PLN
rezerwacja mailowa: konferencje@hoteluniejow.pl

Zajazd Pod Wierzbą
cena od: 148 PLN
rezerwacja online: Zarezerwuj

Aparthotel Termy Uniejów ****
cena od: 273 PLN
rezerwacja online: Zarezerwuj

Lawendowe Termy ****
cena od: 444 PLN
rezerwacja online: Zarezerwuj

Formularz zgłoszeniowy:




 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *