Aktualności

7 sierpnia 2015

Kaspar Schulz otrzymał nagrodę “BAYERNS BEST 50”!

W dniu 29.07.2015 zostaliśmy wyróżnieni jako jedno z pięćdziesięciu najlepszych średnich przedsiębiorstw w Bawarii. Nagroda ta przyznawana jest wzrastającym firmom, które wyróżniają się dzięki innowacyjności, kreatywności, przedsiębiorczości i przyszłościowym modelem biznesowym. W oficjalnej uroczystości w Sali Cesarskiej w Monachium Residence, zostaliśmy uhonorowani nagrodą “BAYERNS BEST 50”. Zwycięzcy zostali wyłonieni przez firmę audytorską Baker Tilly Roelfs […]

Zobacz więcej

23 marca 2015

Browar w Szczecinie

Wkrótce otwarcie nowego browaru Kaspara Schulza w Szczecinie. Zobacz galerię zdjęć:

Zobacz więcej

25 lutego 2015

EUROGASTRO 2015

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych do odwiedzenia naszego stoiska nr B1, podczas targów gastronomicznych EuroGastro 2015. Na stoisku zaprezentowana będzie warzelnia typu Bräuhaus 10 hl, która już niedługo będzie zamontowana w Browarze Zamkowy Młyn w Olsztynie.

Zobacz więcej

21 lutego 2015

Minibrowar w Juraparku Bałtów

Z przyjemnością informujemy, że podpisaliśmy umowę na realizację browaru restauracyjnego o mocach produkcyjnych 3 tys. hl rocznie. Projekt będzie zrealizowany na terenie kompleksu turystycznego JuraPark w Bałtowie k. Ostrowca Świętokrzyskiego. Browar będzie wyposażony w miedzianą warzelnię Brauhaus 10 hl. Proces warzenia będzie w pełni zautomatyzowany dzięki systemowi Braumatik.

Zobacz więcej

10 września 2014

Pięć nowych browarów kaspara schulza w przyszłym roku

Informujemy, że firma Kaspar Schulz podpisała umowy na dostawę i uruchomienie pięciu nowych browarów w Polsce. Będą to browary restauracyjne różnej wielkości oraz jeden browar rzemieślniczy, w którym zostanie zamontowana innowacyjna trzynaczyniowa warzelnia o wybiciu 30hl. Docelowo moce produkcyjne browaru mają wynosić 35 tysięcy hl rocznie. Wszystkie projekty będą zrealizowane w 2015 roku.

Zobacz więcej

13 czerwca 2014

Warzelnia najnowszej generacji w Szczecinie

W dniu 15 lipca rozpoczynamy montaż browaru w Szczecinie. Będzie to najnowszej generacji warzelnia o wybiciu 10 hl. Wydajność będzie wynosić 4500 hl piwa rocznie, w browarze będzie również możliwość produkcji piwa filtrowanego. Browar jako pierwszy w Polsce bedzie posiadał dodatkowo dwie kadzie drewniane do otwartej fermentacji o wydajności po 5hl każda, przeznaczone do specjalnych […]

Zobacz więcej

2 kwietnia 2014

Kaspar Schulz otrzymał pierwszą nagrodę na targach EUROGASTRO 2014

KASPAR SCHULZ otrzymał I nagrodę za najlepszy produkt w kategorii “Napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz urządzenia do ich produkcji” na EuroGastro 2014, największych targach gastronomicznych w Polsce, które odbyły się w Warszawie w dniach 26-28 marca. Wystawiana była warzelnia 10 hl z powłoką miedzianą.

Zobacz więcej

9 marca 2014

Rusza produkcja piwa w nowym browarze

10 marca 2014 roku rozpoczyna się warzenie piwa w Browarze Ossian w Białej Podlasce. Powstał tam w pełni zautomatyzowany browar z warzelnią w okładzinie z miedzi o wybiciu 10 hl i rocznej wydajności początkowej 1200 hl.

Zobacz więcej