w Hotelu Hamilton w Świnoujściu rozpoczął się właśnie montaż nowego browaru. Poniżej galeria zdjęć z montażu.
Już niedługo w Świnoujściu w Hotelu Hamilton pojawi się nowy wyjątkowy browar, z warzelnią 20hl, trzy kadziową polerowaną na lustro.
Firma KASPAR SCHULZ Brauereimaschinenfabrik & Apparatebauanstalt GmbH z Bamberga wzięła udział w 26. edycji konkursu innowacyjnego TOP 100 i znalazła się wśród najlepszych przedsiębiotstw.
Jeszcze w tym roku rozpocznie się montaż nowego browaru rzemieślniczego w Hrubieszowie. Browar będzie zbudowany z wykorzystaniem najnowocześniejszych technologii dostępnych w browarnictwie, będzie posiadał 4-naczyniową warzelnię 30 hl pozwalającą na produkcję 20.000 hl piwa rocznie z możliwością zwiększenia. W nowym browarze znajdą się między innymi: 4 naczyniowa warzelnia 30 hl z systemem CIP Chłodnia brzeczki […]
Aby sprostać naszej reputacji najbardziej innowacyjnego dostawcy systemów dla najlepszych piw na świecie, w SCHULZ uzupełniamy naszą ofertę produktów o zupełnie nowy, niestandardowy system filtracji – bez użycia ziemi okrzemkowej jako medium filtracyjnego. Straty piwa i pobór tlenu są zredukowane do absolutnego minimum, dzięki czemu system filtracyjny SCHULZ jest atrakcyjny nawet dla małych browarów. Ciągłe […]
Firma Kaspar Schulz podpisała umowę na dostawę mini-browaru restauracyjnego z należącą do Fundacji Studentów i Absolwentów AGH w Krakowie ACADEMICA spółką Browar Górniczo – Hutniczy. Browar zostanie umiejscowiony w krakowskim Klubie Studio na Miasteczku Studenckim AGH, w ramach obchodów 100–lecia Akademii Górniczo – Hutniczej.
KASPAR SCHULZ, najstarsza fabryka maszyn browarniczych na świecie, znajduje się po raz pierwszy w hali 9 na stoisku 336. Zatrudniając około 200 pracowników, firma rodzinna produkuje kompletne systemy do warzenia piwa o wydajności do 400 000 hl / r od 1677 roku w zakładzie w Bamberg. Od dwóch lat austriacka firma Hinke należy do rodziny firm i […]
W browarze Wiatr w Uniejowie została zamontowana całkowicie automatyczna linia do płukania, napełniania i kapslowania butelek firmy Gruber. Linia działa z przepustowością 650 butelek na godzinę, a maksymalna przepustowość jaką może osiągnąć to 1200 butelek na godzinę. Jak wygląda ten proces można obejrzeć na poniższych filmach i zdjęciach.