Aktualności

20 grudnia 2017

Rozbudowa Nowego Browaru Szczecin

Podpisaliśmy umowę na rozbudowę Nowego Browaru Szczecin, Kaspar Schulz dostarczy 4 nowe zbiorniki 80 HL. Planowany termin realizacji – kwiecień 2018

Zobacz więcej

16 października 2017

Rozruch browaru w Kościerzynie

Dziś rozpoczął się rozruch nowego browaru rzemieślniczego w Kościerzynie. Jest to kompletny, średniej wielkości browar o wybiciu warzelni 50 hl. Browar będzie posiadał 4-naczyniową warzelnię, kadzie filtracyjne, kocioł warzelny, wirówki i system ekonomicznego gotowania SchoKo 2.0.

Zobacz więcej

5 października 2017

Nowy browar w Kościerzynie

16 października rozpocznie się rozruch nowego browaru rzemieślniczego w Kościerzynie, poniżej pierwsze zdjęcia:

Zobacz więcej

30 sierpnia 2017

DRINKTEC 2017

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszego stoiska nr 313 w hali B2 na Światowych Targach Technologii Produkcji Napojów i Płynnych Pokarmów DRINKTEC 2017 w dniach 11–15 września. Adres targów: Messe München GmbH, Messegelände, 81823 München.

Zobacz więcej

18 czerwca 2017

Nagroda dla firmy Kaspar Schulz

Firma Kaspar Schulz otrzymała na Targach Gastronomicznych EUROGASTRO 2017 nagrodę za najlepszy Minibrowar gastronomiczny o wydajności 10 hl.  

Zobacz więcej

23 lutego 2017

EUROGASTRO 2017

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych do odwiedzenia naszego stoiska nr B1 na Targach Gastronomicznych EUROGASTRO 2017 w dniach 5-7 kwietnia. Adres targów: Centrum MT Polska, Warszawa ul. Marsa 56c.

Zobacz więcej

22 stycznia 2017

Obchodzimy urodziny!

Dokładnie 340 lat temu, w dniu 11 stycznia 1677 rozpoczęła się historia naszej firmy. W tym dniu Christian Schulz poślubił wdowę swojego mistrza w kościele parafialnym „Unsere Liebe Frau” w Bambergu. Przejął nie tylko obowiązki małżeńskie, ale także firmę, która od tego dnia i przez 10 kolejnych pokoleń pozostała w rękach rodziny i zawsze w […]

Zobacz więcej

18 czerwca 2016

Pierwszy w Polsce i Europie browar w nowej technologi

Rozpoczynamy montaż pierwszego w Polsce i Europie browaru stworzonego w nowej technologi. Będzie to kompletny, średniej wielkości browar o wybiciu warzelni 50 hl. Browar będzie posiadał 5-naczyniową warzelnię, kadzie filtracyjne, kocioł warzelny, wirówki i system ekonomicznego gotowania SchoKo 2.0. Ponadto Kaspar Schulz rozszerzy system o kadzie fermentacyjne, leżakownię, cylindryczne zbiorniki unitanki o pojemnosci 50 hl, […]

Zobacz więcej