Aktualności

23 października 2018

Automatyczna linia do napełniania i kapslowania butelek

W browarze Wiatr w Uniejowie została zamontowana całkowicie automatyczna linia do płukania, napełniania i kapslowania butelek firmy Gruber. Linia działa z przepustowością 650 butelek na godzinę, a maksymalna przepustowość jaką może osiągnąć to 1200 butelek na godzinę. Jak wygląda ten proces można obejrzeć na poniższych filmach i zdjęciach.  

Zobacz więcej

11 września 2018

Pierwszy w Europie blok browarniczy o objętości 20 hektolitrów w unikalnej konfiguracji

Urządzenie Dobosz będzie pierwszym blokiem browarniczym o objętości 20 hektolitrów w Europie w unikalnej konfiguracji, firma Kaspar Schulz dostarczy go do Polski do Świnoujścia. Składać się będzie z kotła warzelnego, kadzi filtracyjnej, garu warzelnego z bojlerem zewnętrznym, z podbudową Whirlpool oraz pojemnikiem na środki czyszczące.

Zobacz więcej

23 sierpnia 2018

Festiwal piwa „Schulz” powraca / Das Schulz Bierfestivalist zurück

Po zeszłorocznej przerwie zapraszamy naszych Klientów i Interesantów po BrauBeviale 2018 do nas do Bamberg, aby wspólnie zakończyć tygodniowe targi. Termin przypada na 16.11.2018, W związku z czym zapamiętajcie tą datę!

Zobacz więcej

22 sierpnia 2018

Targi BrauBeviale 2018

SERDECZNIE zapraszamy na Targi BrauBeviale 2018 w dniach 13-15 listopada 2018, gdzie znajdziecie nas na hali nr 9, stoisko 336.

Zobacz więcej

21 sierpnia 2018

Montaż browaru w Stargardzie Szczecińskim dobiega końca

Montaż browaru w Stargardzie Szczecińskim dobiega końca, wkrótce nastąpi otwarcie. Poniżej galeria zdjęć nowego browaru.

Zobacz więcej

20 grudnia 2017

Rozbudowa Nowego Browaru Szczecin

Podpisaliśmy umowę na rozbudowę Nowego Browaru Szczecin, Kaspar Schulz dostarczy 4 nowe zbiorniki 80 HL. Planowany termin realizacji – kwiecień 2018

Zobacz więcej

16 października 2017

Rozruch browaru w Kościerzynie

Dziś rozpoczął się rozruch nowego browaru rzemieślniczego w Kościerzynie. Jest to kompletny, średniej wielkości browar o wybiciu warzelni 50 hl. Browar będzie posiadał 4-naczyniową warzelnię, kadzie filtracyjne, kocioł warzelny, wirówki i system ekonomicznego gotowania SchoKo 2.0.

Zobacz więcej

5 października 2017

Nowy browar w Kościerzynie

16 października rozpocznie się rozruch nowego browaru rzemieślniczego w Kościerzynie, poniżej pierwsze zdjęcia:

Zobacz więcej