Podpisano i rozpoczęto realizacje Browaru Gastronomicznego BAŁTÓW. W browarze będzie się znajdowała kompletna linia browarnicza z warzelnią 20 hl z miedzi o wydajności 5200 hl rocznie, oraz linia do napełniania butelek. Termin uruchomienia browaru: jesień-zima 2021
Od samego początku targi Brau Beviale w listopadzie były punktem kulminacyjnym roku dla firmy rodzinnej i najstarszej fabryki maszyn browarniczych na świecie KASPAR SCHULZ. Rok najbardziej szczęśliwy. Zdrowie naszych pracowników i potencjalnych odwiedzających stoisko jest dla nas priorytetem i naszym obowiązkiem jest nie narażać ich na niepotrzebne ryzyko. Dlatego z ciężkim sercem zdecydowaliśmy się nie […]
09W Hrubieszowo uruchomiono nowoczesny browar Kaspar Schultz o potencjale produkcyjnym ponad 5 mln litrów piwa rocznie. Inwestorem jest spółka Pryzmat, właściciel Browaru Sulewski. W czerwcu browar rozpoczął produkcję trzech rodzajów piwa: lager, pils i dunkel.
W Krakowie działa już nowy Browar AGH, poniżej galeria zdjęć z nowego browaru:
W Świnoujściu został uruchomiony Browar Dobosz w Hotelu Hamilton. Browar ten jako pierwszy w Europie posiada blok browarniczy o objętości 20 hektolitrów w unikalnej konfiguracji. Składa się on z kotła warzelnego, kadzi filtracyjnej, garu warzelnego z bojlerem zewnętrznym, z podbudową Whirlpool oraz pojemnikiem na środki czyszczące.
Browar w majątku Kuźniczki (Gdańsk-Wrzeszcz) sięga roku 1873 kiedy to firma Danziger Aktien Bierbrauerei (DAB) uruchomiła tu produkcję słynnego i popularnego piwa dolnej fermentacji typu Pilzner. Browar działał w tym miejscu nieprzerwanie przez 128 lat, produkując znane powszechnie piwa takie jak np. Hevelius, Artus, Kaper Królewski i Gdańskie Eksportowe.